Huomenna taas verikokeisiin, niitähän on riittänyt.. On oikeastaan tragikoomista, että elämää hallitsee oranssin värinen ajanvarauskortti. Sen mukaan on viimeiset viisi kuukautta menty. Kun omaa aikaa säädellään, niin ettet voi siihen vaikuttaa, täytyy vaan yrittää sopeutua. Joskus se turhauttaa enemmän, joskus vähemmän. Kokeilla kuitenkin kontrolloidaan kehon jaksamista sytostaattihoitoihin, yritän sen muistaa joka kerta. Kymmenisen päivää odottelua ja sitten taas tiputukseen, viides kerta uutta lääkettä, jonka on todettu tehoavan.

Miten arki kaiken keskellä kulkee..? Rehellisyyden nimissä väsymys valtaa ajoittain ja hyvä mieli on hakusessa. Sitä koettaa hymyillä ja olla, mutta vaihtelevalla menestyksellä. Pieni puuhastalu auttaa yksinäisyyden ja muiden tuntemusten hallinnassa ja itsetutkiskelu on edelleen käyttökelpoinen työkalu. Muiden niskaan yrittää olla kaatamatta huonoa oloaan, mutta onnistuuko siinä, tuskinpa aina. Puoliso on ollut mukana alusta saakka, hän antaa kyllä minulle tilaa ja tukea, eikä liikoja tunteile, toteaa asioista omalla rauhallisella tavallaan. Pikku tytön onneksi hänen elämänsä täyttää kaikki muu, koulun käynnistä ja kavereista sekä muista kivoista asioista koostuvat päivät. Lemmikit, kissa ja koira, huolehtivat lopusta.

Asiat tulevat taas muuttumaan, kun vaimoni aloittaa työt. Oman alansa töitä ja se varmasti tuo hänelle uutta virtaa ja lisäarvoa päiviin. Hän saa keskitttyä uudessa paikassa luomaan, uusien ihmisten kanssa, uudet hoidon viitekehykset. Haasteita siten riittää vaikka kuinka paljon... Olen iloinen ja onnellinen hänen puolestaan.

Sunnuntai on jo ehtoon puolella ja jääkiekon MM-kisat ovat finaalipeliä vaille. Suomi-Ruotsi. Kaikki peukut pystyyn leijonille. Siihen ajattelin tyytyä, enkä katsoa varsinaista peliä.. Yritän saada levättyä ajatusteni lomassa ja katsoa vaikka jotain muuta..

 

 

Pilvellä oli valkoinen huntu,

valkoinen oli se unen laiva.

Harsoinen purje ja haaveista takila.

Uniin uhrattu unelma, kuin

tähden matka taivaalla.

Puhtaanvalkeita toiveita

täynnä.